top of page

Së shpejti

Gjeni më poshtë eventet që organizon ACDA

Një mbrëmje me Ilir Ikonomin
Një mbrëmje me Ilir Ikonomin
16 DAYS TO THE EVENT
08 qer 2024, 5:00 e pasdites, GMT-4
Vendndodhja TBD
Ilir Ikonomi vjen në Toronto për të prezantuar dhe diskutuar me lexuesit, librin e tij më të fundit "Fan Noli - Apostulli".
Do të marrësh pjesë?
Regjistrohu tani

Evente të përfunduara

 • Anija-La Nave
  Anija-La Nave
  sht, 04 maj
  Toronto
  04 maj 2024, 6:30 e pasdites – 9:30 e pasdites, GMT-4
  Toronto, Innis College, 2 Sussex Ave, Toronto, ON M5S 1J5, Canada
  ACDA sjell për një premierë në Toronto dokumentarin “Anija-La Nave”, fitues i çmimit David di Donatello dhe regjisorin Roland Sejko. Dokumentari është në italisht me titra në anglisht.
 • Fjalë midis brigjesh
  Fjalë midis brigjesh
  sht, 13 pri
  Toronto
  13 pri 2024, 5:00 e pasdites – 8:00 e pasdites, GMT-4
  Toronto, 123 Edward St suite 205, Toronto, ON M5G 0A8, Canada
  Së shpejti! Një rrugëtim mes letrash dhe përjetimesh nga një panel autorësh të ftuar nga tre qytete të Amerikës së Veriut. Një mbrëmje e veçantë për të eksploruar së bashku me autorët odisenë e një brezi shqiptarësh mes vendesh, kulturash e kufijsh.
 • Shqipëria dhe Shqipëtarët në Arkivat Osmane
  Shqipëria dhe Shqipëtarët në Arkivat Osmane
  mër, 19 pri
  Webinar
  19 pri 2023, 3:30 e pasdites – 5:00 e pasdites, GMT+2
  Webinar
  Wednesday, April 19, 2023 at 15:00h Tirana time, ACDA will host the live webinar "Albania and Albanians in Ottoman Archives. Registration link: https://us02web.zoom.us/.../tZAqc-yoqzkoHdR0kJiQ_h...
 • Marrëveshja për Pensionet midis Kanadasë dhe Shqipërisë - webinar informativ
  Marrëveshja për Pensionet midis Kanadasë dhe Shqipërisë - webinar informativ
  sht, 19 nën
  Webinar
  19 nën 2022, 11:00 e paradites – 12:30 e pasdites
  Webinar
 • Fluturat/Butterflies movie premiere
  Fluturat/Butterflies movie premiere
  sht, 15 tet
  Toronto
  15 tet 2022, 10:00 e paradites – 1:00 e pasdites, GMT-4
  Toronto, 1025 The Queensway, Etobicoke, ON M8Z 6C7, Canada
  "Butterflies‘‘ is a collection of stories, as told by women born and raised, at Sektori Gradishtë Internment Camp Albania, during Hoxha’s bloody totalitarian communist regime 1945-1990.
 • Digjitalizimi dhe indeksimi i revistave akademike: një realitet në zhvillim
  Digjitalizimi dhe indeksimi i revistave akademike: një realitet në zhvillim
  enj, 26 maj
  Webinar
  26 maj 2022, 3:00 e pasdites – 5:00 e pasdites, GMT+2
  Webinar
  Kemi kënaqësinë tju informojmë se më datë 26 maj, 2022, në orën 15:00 CET, Alternativa Shqiptaro-Kanadeze për Zhvillim, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare për Kërkim Shkencor dhe Inovacion, do të mbajë webinarin "Digitalizimi dhe Indeksimi i Revistave Akademike, një Realitet në Zhvillim".
 • Elbasani and Korça in the Ottoman Documents of the Istanbul Archives
  Elbasani and Korça in the Ottoman Documents of the Istanbul Archives
  mër, 18 maj
  Conference and online streaming.
  18 maj 2022, 11:00 e paradites – 12:30 e pasdites, GMT+2
  Conference and online streaming.
  Promotion of the first two volumes of the publication of a series.
bottom of page