top of page

enj, 26 maj

|

Webinar

Digjitalizimi dhe indeksimi i revistave akademike: një realitet në zhvillim

Kemi kënaqësinë tju informojmë se më datë 26 maj, 2022, në orën 15:00 CET, Alternativa Shqiptaro-Kanadeze për Zhvillim, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare për Kërkim Shkencor dhe Inovacion, do të mbajë webinarin "Digitalizimi dhe Indeksimi i Revistave Akademike, një Realitet në Zhvillim".

Regjistrimi është mbyllur
Shiko eventet e tjera
Digjitalizimi dhe indeksimi i revistave akademike: një realitet në zhvillim
Digjitalizimi dhe indeksimi i revistave akademike: një realitet në zhvillim

Koha & Vendi

26 maj 2022, 3:00 e pasdites – 5:00 e pasdites, GMT+2

Webinar

Rreth eventit

Kemi kënaqësinë tju njoftojmë se më datë 26 maj 2022, në orën 15:00 CET, Alternativa Shqiptaro-Kanadeze për Zhvillim, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare për Kërkim Shkencor dhe Inovacion, do të organizojë webinarin "Digitalizimi dhe Indeksimi i Revistave Akademike, një Realitet në Zhvillim."

Në shumicën e vendeve të zhvilluara, ka një rritje në efikasitetin e mbështetjes për kërkim shkencor nga qeveritë përkatëse. Kërkimi shkencor formon bazën e arsimit të lartë dhe të mësimit, duke shërbyer si një tregues i inovacionit dhe cilësisë së mësimdhënies. Universitetet konsiderohen si institucionet më të larta dhe më të përshtatshme për zhvillimin e kërkimit shkencor për shkak të lidhjes direkte midis kërkimit shkencor dhe procesit të mësimit.

Jemi të nderuar të kemi në webinar Shkëlqesinë e tij, Ambasadorin e Shqipërisë në Kanada, Z. Ermal Muça, dhe Zv.Ministren e Arsimit dhe Sportit, zonjën Albana Tole. Gjithashtu, jemi të lumtur që do të kemi përfaqësues nga Crossref dhe Prof. John Willinsky, Dekan i Asociuar i Çështjeve të Studentëve në Universitetin Stanford dhe Themelues i Projektit të Dijes Publike (PKP), si folësit kryesorë, të cilët do të diskutojnë përfitimet e indeksimit të publikimeve akademike.

Agjencia Kombëtare për Kërkim Shkencor dhe Inovacion Alternativa Shqiptaro-Kanadeze për Zhvillim Projekti i Dijes Publike Crossref Akademia Shqiptare e Shkencave

Shpërndaje

bottom of page