top of page

sht, 04 maj

|

Toronto

Anija-La Nave

ACDA sjell për një premierë në Toronto dokumentarin “Anija-La Nave”, fitues i çmimit David di Donatello dhe regjisorin Roland Sejko. Dokumentari është në italisht me titra në anglisht.

Regjistrimi është mbyllur
Shikoni eventet e tjera
Anija-La Nave
Anija-La Nave

Koha & Vendi

04 maj 2024, 6:30 e pasdites – 9:30 e pasdites, GMT-4

Toronto, Innis College, 2 Sussex Ave, Toronto, ON M5S 1J5, Canada

Të regjistruar

Rreth eventit

Ky dokumentar emocionues i regjisorit të njohur Roland Sejko, jep një panoramë të ikjes masive që pasoi rënien e diktaturës në një vend të Evropës Lindore. Ndonëse  i referohet një konteksti kulturor të caktuar, tematika e shpërnguljes, qëndresës dhe përpjekja për një jetë më të mirë rezonojnë në mënyrë universale. Mund të keni një lidhje personale me rajonin ose thjesht dëshironi të njihni më mirë përvojën njerëzore të trazirave dhe migrimit, ky dokumentar ofron një narrativë tërheqëse që i tejkalon kufijtë gjeografikë.

Bashkohuni me ne për të ndjekur së bashku këtë dokumentar, dhe gjeni në rrugëtimin e e emigrantëve, pjesë nga historia e secilit prej nesh.

https://www.imdb.com/title/tt2544112/plotsummary/?ref_=tt_ov_pl

Media për filmin:

https://shqiptariiitalise.com/cosa-dice-la-stampa-su-anija-di-roland-sejko/

Në fillim të marsit 1991, një numër i madh anijesh të ngarkuara me burra, gra dhe fëmijë u shfaqën në brigjet e Adriatikut të Italisë jugore. Ishte fillimi i të ashtuquajturit “Eksodi i Shqiptarëve”.

Kurrë më parë në periudhën pasluftës nuk kishte ndodhur një emigracion masiv i këtyre përmasave. Kush ishin ata? Pse po largoheshin? Dhe ku ndodhen ata sot, 20 vjet më vonë?

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZUTAPHPdLtQ


Biletat

  • Biletë e zakonshme

    20,00 CA$
    Sold Out

This event is sold out

Shpërndaje

bottom of page