top of page

mër, 19 pri

|

Webinar

Shqipëria dhe Shqipëtarët në Arkivat Osmane

Wednesday, April 19, 2023 at 15:00h Tirana time, ACDA will host the live webinar "Albania and Albanians in Ottoman Archives. Registration link: https://us02web.zoom.us/.../tZAqc-yoqzkoHdR0kJiQ_h...

Regjistrimi është mbyllur
Shikoni eventet e tjera
Shqipëria dhe Shqipëtarët në Arkivat Osmane
Shqipëria dhe Shqipëtarët në Arkivat Osmane

Koha & Vendi

19 pri 2023, 3:30 e pasdites – 5:00 e pasdites, GMT+2

Webinar

Rreth eventit

Webinari : "Shqipëria dhe Shqiptarët në Arkivat Osmane" Data: e mërkurë, 19 Prill 2023 Ora: 15:00 (Ora e Tiranës) Organizator: Alternativa Shqiptaro-Kanadez për Zhvillim (ACDA)

Referuesit:

Prof. Dr. Nathalie Clayer Asoc. Prof. Dr. Ardit Bido Asoc.

Prof. Dr. Agron Islami

Dr. Ermal Nurja

 

Temat e Diskutimit:

Rëndësia e Studimit të Arkivave Osmane për Historinë e Shqiptarëve

Dokumentet Osmane nga Arkivat e Turqisë në AQSH

Projekti DSHSH: Katalogët e Shqipërisë në Arkivat Osmane të Stambollit

Përkthimet e Dokumenteve Osmane mbi Historinë e Kosovës

 

Ndiqni webinarin për një kredhje të thelluar në rëndësinë historike të arkivave osmane dhe lidhjen e tyre me trashëgiminë shqiptare. Referuesit e ftuar do të hulumtojnë aspekte të ndryshme, duke hedhur dritë mbi dokumente të vlefshme dhe projekte që kontribuojnë në zbardhjen e historisë së shqiptareëve. Regjistrohuni për të qenë pjesë e kësaj diskutimi interesant! Për regjistrim dhe më shumë informacion, vizitoni faqen tonë zyrtare.

Shpërndaje

bottom of page