top of page

Anëtarë të Bordit Drejtues të ACDA marrin pjesë në Konferencën e Albanian NextGen Professionals in GTA


Në frymën e bashkëpunimit dhe angazhimit të përbashkët për edukimin dhe zhvillimin, ACDA së fundmi pati privilegjin të ishte një nga sponsorët e eventit të Konferencës Profesionale Shqiptare NextGen në GTA, të mbajtur në Toronto të shtunën, më 24 shkurt. Kjo përpjekje bashkëpunuese jo vetëm që nënvizon fuqinë e veprimit kolektiv, por gjithashtu thekson ndikimin transformues që partneritete të tilla mund të kenë në formësimin e së ardhmes së rinisë sonë.


Veprimtaria synonte të ofronte mundësi arsimore për studentët e rinj shqiptarë në Kanada dhe mbështetja jonë shkoi përtej kontributeve financiare. Kryetarja e Bordit të Drejtorëve të ACDA-s, Dr. Laureta Vavla Vavla u ftua të fliste në konferencë si e ftuar nderi, ku ajo mundi të tregojë udhëtimin e saj në Kanada dhe përvojën e saj vullnetare me ACDA. Angela Paparizo, një tjetër anëtare e bordit, Bordit të ACDA mori pjesë në Konferencë dhe së bashku shpalosën vizionin tonë për një bashkëpunim më të ngushtë midis Shqipërisë dhe Kanadasë, si dhe u bënë një ftesë studentëve të rinj që të bashkohen me ne në këtë mision.


Suksesi i nismës së këtyre studentëve të rinj flet shumë për atë që mund të arrihet kur organizatat bashkohen për një kauzë të përbashkët. Rritja e pjesëmarrjes së studentëve, përvojat e pasuruara arsimore dhe profesionale dhe efekti pozitiv i valëzimit në komunitet ishin disa nga rezultatet e prekshme që sollën përpjekjet tona të përbashkëta.


Duke fuqizuar arsimin së bashku, ne i hapim rrugën një brezi studentësh shqiptarë të informuar, të frymëzuar dhe elastik, të gatshëm për të bërë një ndikim pozitiv në botë.


12 views0 comments

Comments


bottom of page